UNDERGROUND FOREST

Alles begint bij een idee van één persoon. Het team is under construction

Zonder een team dat de potentie ziet van UNDERGROUND FOREST, wordt het niets. Eerst verzamel ik een netwerk van deskundigen en mensen die het project bestuurlijk vooruit kunnen helpen.

Mijn naam is Kees de Gruiter. De directeur van de HBS-B wist niet wat hij met mij aanmoest. Dus werd ik autodidact. Ik verdiepte mij in alle aspecten van de menselijke soort: Hoe werkt een stad? Wat zijn de drijvende krachten achter de ontwikkeling van de mens van jager-verzamelaar naar de moderniteit? Hoe werkt het vermogen van de mens om te veranderen zonder evolutie, terwijl andere soorten daartoe nauwelijks in staat zijn.

Bij dat laatste hoort ook de reactie van de mens op de opwarming van de aarde. Langzaam dringt het besef door dat eigen handelen, maar dan vooral van ‘de ander’ daarvoor verantwoordelijk is. Dan volgt de Calvinistische reflex die ons zo vaak door de winter heeft geholpen: van de weckpotten afblijven, consuminderen, naar anderen wijzen… Maar de winters gingen altijd weer over in een zomer en deze zomer lijkt nooit meer te stoppen…

Hoe kun je, rekening houdend met de human condition, het schip keren en en de schade herstellen? Daarin wil dit project een rol spelen, maar het past in een bredere visie die probeert de wetenschappelijke bevindingen te combineren met de bereidheid en het vermogen van mensen om te veranderen.

Marjolijn Masselink

city safari

Marjolijn zit altijd in het team als kritische meedenker. Zij is de baas van City Safari waarin ik partner ben. Ontmoetingen met de dagelijks leven van de stad.

Kees de Gruiter

reiziger

Van reizen heb ik het meest geleerd. Met deze auto heb ik honderden grenzen gepasseerd tussen de poolcirkel, Ulaanbataar, Ashgabat en Kaapstad.

de jonge Kees de Gruiter

denker

Tot mijn veertigste wist ik bijna zeker dat ik niets begreep van de wereld want gestudeerde mensen zagen het anders. Toen viel in 1988 het kwartje.

Wil je meedenken over het Underground Forest?

Graag! Het liefst hoor ik waar ik een denkfout maak. Daarvan kan het concept groeien of sterven. En slechte ideeën moeten zo kort mogelijk leven.